Svenska Turistföreningen - STF

MalmGårdens Vandrarhem är anslutet till STF och även till Lokalavdelningen STF Strängnäs. De anordnar många intressanta aktiviteter i närområdet.

Svenska turistföreningen

Vi på STF vill få dig att upptäcka Sverige. Vi vet att det finns mycket mer att upptäcka vid sidan av vägen, lite längre in i skogen och lite högre upp på fjället. Detta har varit vår inställning alltsedan starten i Uppsala 1885. STF är en ideell medlemsorganisation med djupa rötter inom svensk natur- och kulturturism. Kunskapen om Sverige och det brinnande engagemanget för våra unika miljöer tillhör vårt arv att förvalta och förmedla vidare.

Hur känns det att hitta ett ställe alldeles fullt med solmogna, söta smultron? Det känns förmodligen fantastiskt, som något alldeles unikt och väldigt speciellt har serverats just för dig. I Sverige har begreppet ”smultronställe” kommit att bli en synonym för något utöver det vanliga, något som du inte stöter på varje dag, något som gör dig glad. För att hitta till ett smultronställe är lokal kännedom en stor hjälp. Någon som sitter inne med kunskapen om traktens smultronställe och kan guida dit.

STF vill ha den rollen i våra medlemmars och gästers liv. Vi vill vara den lokale fiskaren som tipsar om grundet där du kan fånga den bästa fisken, vi vill vara den väderbitne öbon som visar var den undangömda stranden ligger. Vi vill vara den initierade stadsbon som kan visa vägen till storstadens pärlor. Vi vill guida våra medlemmar och gäster till nästa smultronställe, eftersom vi vet var de finns.

 

Dessa är våra rötter och i dem vilar vår vision. Vi tror genuint:
• att alla vill upptäcka

• att en unik resa kräver lite mer

• att människor letar efter upplevelser, inte sängplatser

• på Sverige som turistland

• att lokal kunskap är guld värd

• att möten berikar människors liv

• på hållbar turism


 

Korta fakta om STF
STF grundades 1885 i Uppsala som en ideell förening för att främja turism i Sverige. Sedan dess har föreningen växt till omkring 300 000 medlemmar. ”Upptäck Sverige” är det genomgående temat för föreningens utbud av natur- och kulturturism. STF driver även opinionsbildning inom frågor som rör just natur- och kulturturism i Sverige.

I verksamheten finns 320 vandrarhem, tio fjällstationer och 43 fjällstugor i väglöst land i de svenska fjällen. Lokalt ordnas aktiviteter i 84 kretsar och internationellt samarbetar STF med vandrarhemsorganisationen HI Hostels. STF har också en resebyrå och ger ut medlemstidningen Turist.

 

STFs föreningsidé
STF är en medlemsorganisation med det övergripande syftet att främja svensk turism och sprida kännedom om vår natur och kultur.
STF ska vara bäst på natur- och kulturupplevelser i Sverige. Verksamheten ska vara baserad på långsiktig och hållbar utveckling.

 

Läs gärna mera på www.svenskaturistforeningen.se   

 

 

  • 2019.01.06
    Bilder från gården - Pictures from Malmgården
    Malmgården i sommarskrud
  • 2019.01.06
    Malmgården Tour - följ med på en rundvisning